Omvandla din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar innehåller LIA (lärande i arbete) som är den praktiska delen av utbildningen. Under praktiken får du komma ut på en arbetsplats och ta del av verksamhetens dagliga arbete. Där får du chans att samla på dig praktiska färdigheter och får erfarenhet av ditt kommande yrke och bransch.

LIA är en win-win situation

LIA är oftast indelad i flera perioder under utbildningstiden vilket gör det möjligt för dig att testa på olika delar av yrkesrollen/branschen. Under LIA-perioderna blir du förberedd inför din kommande yrkesroll och får en bra bild av din framtida bransch. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle för dig att knyta kontakter och skaffa ett brett nätverk inom den bransch du utbildar dig inom.

Våra studerande är hett eftertraktade efter sin utbildning och många erbjuds jobb på sina praktikplatser redan innan utbildningen är slut.

Hur söker jag LIA?

Du som studerande väljer själv var du vill göra din LIA utifrån vad som intresserar dig. Det går bra att göra den på din hemort, eller på någon annan plats i världen så länge LIA-platsen är relaterad till yrkesrollen och godkänd av oss. Du ansvarar själv för att söka din LIA-plats, men får självklart tips och vägledning från skolan. Tips är att börja i god tid för att hitta en LIA-plats som du verkligen vill ha!

Handledning under din LIA

Inför din LIA tilldelas du en erfaren handledare på företaget som ger dig vägledning och ser till att du snabbt blir delaktig i arbetet. Vi håller givetvis en tät kontakt med dig under tiden du är ute på LIA. Antingen kommer vi ut och besöker dig på din LIA-plats eller så har vi avstämningar via telefon eller digital plattform. Efter din LIA-period får du en bedömning/intyg av din handledare.