5 tips – Så blir du redo för skolstarten

Tips och inspiration - 08/13/2021

Du kanske minns förberedelserna inför skolstarten i mellanstadiet, där det enda du behövde tänka på var vilka färgglada block och pennor du skulle köpa inför terminen. Det är lite mer att tänka på inför skolstarten på yrkeshögskolan, men med dessa fem tips kan du snabbt förbereda dig!

1. Ansök om CSN

Alla utbildningar på Vårdyrkeshögskolans är CSN-berättigade vilket innebär att du kan ansöka om att få både studiebidrag och studielån. För att få pengarna utbetalade behöver du registrera dig på CSNs hemsida. Det kan du göra här! Passa på att göra det så snart du fått ditt antagningsbesked och tackat ja, så att du får dina pengar när det är dags.

2. Gör dig redo för upprop

Utbildningens studerandeansvariga har gett dig information om när dagen för upprop sker. Det är viktigt att du meddelar oss om du inte kan komma på uppropet. Det kan även vara bra att förbereda dig inför kursstart genom att logga in på din digitala lärplattform och bekanta dig med systemet så att du hittar allt när uppgifterna börjar rulla in.

3. Fixa kurslitteraturen

Se över litteraturlistan för dina kommande kurser och köp eller låna de böcker du behöver. Det är bra att i god tid se till att du har alla böcker som behövs för utbildningen för när skolstarterna kickar igång blir det ofta hög efterfrågan på böckerna. Kom ihåg att det även finns flera ställen där du kan köpa begagnade böcker – mycket billigare och betydligt mer klimatsmart! Vi på Vårdyrkeshögskolan har även en grupp på Facebook där du kan sälja och köpa kurslitteratur från andra studerande Köp & sälj kurslitteratur – Vårdyrkeshögskolan.

4. Skapa ett konto på LinkedIn

Ett LinkedIn konto ger dig möjlighet att knyta värdefulla kontakter, hänga med i det som händer inom branschen samt leta efter nya jobb. Du kan snabbt skapa ett konto och börja nätverka redan idag! Spana även in Vårdyrkeshögskolans LinkedIn-grupp där vi delar LIA- & jobbtips. Vill du gå med i gruppen? Klicka här!

5. Hitta tillbaka till rutinerna

På semestern hittar vi lätt nya slappare rutiner för att vila upp oss så mycket som möjligt. Det kan göra det svårt att sedan ställa om till studierutiner. För att göra övergången lite mjukare kan det vara en god idé att sakta börja återgå till ordinarie rutiner några dagar innan skolstart så att det inte blir lika kämpigt att gå upp tidig morgon och studera.