Så blir du redo inför studiestart– 5 tips

Du kanske minns förberedelserna inför skolstarten i mellanstadiet, där det enda du behövde tänka på var vilka färgglada block och pennor du skulle köpa inför terminen. Det är lite mer att tänka på inför studiestart på yrkeshögskolan, men med dessa fem tips kan du enkelt förbereda dig!

1. Ansök om studiemedel

Alla utbildningar på Vårdyrkeshögskolans är CSN-berättigade vilket innebär att du kan ansöka om både studiebidrag och studielån. Du ansöker själv om studiemedel via deras CSNs hemsida. Gör det så snart du fått ditt antagningsbesked och tackat ja, så att du får första utbetalningen när det är dags. Läs mer om studiemedel här.

2. Gör dig redo för upprop

Uppropet är ett obligatoriskt första informationstillfälle för antagna. Utbildningens utbildningsledare skickar ut information om när dagen för upprop är. Om du av någon anledning inte kan komma på uppropet är det viktigt att du meddelar utbildningsledaren det, annars riskerar du att förlora din plats.

3. Fixa kurslitteraturen

Se över litteraturlistan för dina kommande kurser! Vissa får information i samband med antagningsbeskedet medan andra får det vid utbildningsstart. När det väl är dags kan du antingen:

  • Köpa böcker via olika bokhandlar
  • Låna böcker på bibliotek
  • Köpa begagnade böcker – mycket billigare och betydligt mer klimatsmart!

Vårdyrkeshögskolan har även en grupp på Facebook där du kan sälja och köpa kurslitteratur från andra studerande Köp & sälj kurslitteratur – Vårdyrkeshögskolan. Glöm inte att uppge vilken utbildning du ska läsa när du ansöker om medlemskap.

4. Skapa ett konto på LinkedIn

Ett konto på LinkedIn ger dig möjlighet att knyta värdefulla kontakter, hänga med i det som händer i branschen samt hitta LIA-platser och jobb. Du kan snabbt skapa ett konto och börja nätverka redan idag! Spana även in Vårdyrkeshögskolans LinkedIn-grupp där vi delar LIA- & jobbtips. Vill du gå med i gruppen? Klicka här!

5. Hitta tillbaka till rutinerna

På semestern hittar vi lätt nya slappare rutiner för att vila upp oss så mycket som möjligt. Det kan göra det svårt att sedan ställa om till studierutiner. För att göra övergången lite mjukare kan det vara en god idé att sakta börja återgå till ordinarie rutiner några dagar innan terminsstart så att det inte blir lika kämpigt att gå upp tidig morgon och studera.

Nyfiken på vad som händer på Vårdyrkeshögskolan? Följ oss i sociala medier!

Liknande artiklar

8 tips på återhämtning under semestern
8 juli, 2022 Tips

8 tips på återhämtning under semestern

Lämna jobb- och pluggstressen för en stund. Tips på hur du återhämtar dig under semestern och laddar om inför hösten.

Tips för att spara pengar som student
6 november, 2021 Tips

Tips för att spara pengar som student

Ekar det tomt i plånboken i slutet av månaden? Studentekonomin är inte helt enkel! Därför ger vi dig...

Så lyckas du ta dig igenom kurslitteraturen
14 september, 2021 Tips

Så lyckas du ta dig igenom kurslitteraturen

Går det segt att ta dig igenom kurslitteraturen? Vi förstår, högskolestudier innebär ofta ...