Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vårdyrkeshögskolans nyhetsrum

Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer, kommande event och inspiration. Nyheter och event är perfekt för dig som vill veta vad som händer hos oss, det kan handla om nya utbildningar eller när du kan besöka oss, genom medverkan på informationsträffar eller mässor. Missa inte heller våra tips och inspiration, där kan du läsa om allt ifrån hur du på bästa sätt planerar dina distansstudier till hur du söker jobb efter examen.

Pressrum

Följ AcadeMedia på Via TT för att vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden, som publiceras genom just AcadeMedia som Vårdyrkeshögskolan är en del av.


Diplomutbildning hjälpte Hanna att bli medicinsk sekreterare Featured blid Intervju

22/03/2021

Diplomutbildning hjälpte Hanna att bli medicinsk sekreterare

För Hanna var det inte alltid självklart att hon ville vidareutbilda sig, men när chansen uppstod att via jobbet utbilda sig till medicinsk sekreterare så kunde hon inte motstå.

Bland nischade tandsköterskor och specialiserade tandläkare Featured blid Intervju

30/06/2020

Bland nischade tandsköterskor och specialiserade tandläkare

Dajana Panjik har testat på flera yrken innan hon slutligen insåg att tandsköterskeyrket var något för henne. I juni tog hon examen från tandsköterskeutbildningen på Vårdyrkeshögskolan, strax efter att ha avslutat sin sista LIA-period på Aqua Dental. Där träffade hon nischade sköterskor och specialisttandläkare.

Att byta karriär mitt i livet Featured blid Intervju

09/06/2020

Att byta karriär mitt i livet

Det är aldrig för sent att byta bana och hitta en ny väg i livet. Marie är en av de som vågat byta karriärbana mitt i livet – idag läser hon till Lärarassistent på Vårdyrkeshögskolan.

Från barnomsorgen till tolkyrket Featured blid Intervju

18/10/2019

Från barnomsorgen till tolkyrket

Golalai Abdali är inne på sin andra termin hos Vårdyrkeshögskolan. Hon vill ha ett viktigt jobb där hon kan hjälpa människor, så därför valde hon att byta karriär från barnomsorgen till tolkyrket.

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig Featured blid Intervju

07/10/2019

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig

Inom yrkeshögskolan finns yrkesrollen ”utbildningsledare”, men vid årsskiftet 2017/2018 valde Plushögskolan AB (där Vårdyrkeshögskolan ingår) att dela upp rollen i två. I den här artikeln ser vi uppdelningen av utbildningsledarrollen från våra medarbetares perspektiv.

Ahmad vill hjälpa människor som kontakttolk Featured blid Intervju

16/07/2019

Ahmad vill hjälpa människor som kontakttolk

Med en bakgrund som poet, journalist och lärare tog Ahmad klivet mot en ny karriär som kontakttolk!