Välkommen till Vårdyrkeshögskolans nyhetsrum!

Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer, kommande event och inspiration. Nyheter och event är perfekt för dig som vill veta vad som händer hos oss, det kan handla om nya utbildningar eller när du kan besöka oss, genom medverkan på informationsträffar eller mässor. Missa inte heller våra tips och inspiration, där kan du läsa om allt ifrån hur du på bästa sätt planerar dina distansstudier till hur du söker jobb efter examen.

För dig som är nyfiken på en specifik utbildning eller bransch utifrån en studerandes perspektiv så ska du definitivt spana in våra intervjuer, som vi även gör med företagsrepresentanter och personal då och då. Har du specifika frågor som rör någon av våra YH-utbildningar? Spana in vår FAQ.

Våra pressmeddelanden

Följ oss på Via TT för att vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden, som publiceras genom Plushögskolan AB som Vårdyrkeshögskolan är en del av.

Från barnomsorgen till tolkyrket Featured blid Intervju

18/10/2019

Från barnomsorgen till tolkyrket

Golalai Abdali är inne på sin andra termin hos Vårdyrkeshögskolan. Hon vill ha ett viktigt jobb där hon kan hjälpa människor, så därför valde hon att byta karriär från barnomsorgen till tolkyrket.

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig Featured blid Intervju

07/10/2019

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig

Inom yrkeshögskolan finns yrkesrollen ”utbildningsledare”, men vid årsskiftet 2017/2018 valde Plushögskolan AB (där Vårdyrkeshögskolan ingår) att dela upp rollen i två. I den här artikeln ser vi uppdelningen av utbildningsledarrollen från våra medarbetares perspektiv.

Ahmad vill hjälpa människor som kontakttolk Featured blid Intervju

16/07/2019

Ahmad vill hjälpa människor som kontakttolk

Med en bakgrund som poet, journalist och lärare tog Ahmad klivet mot en ny karriär som kontakttolk!

Vårdyrkeshögskolan och Aqua Dental hjälpte Ellen att hitta rätt i arbetslivet, som tandsköterska Featured blid Intervju

27/12/2018

Ellen tar snart examen från YH-utbildningen Tandsköterska och nu är hon ute på sin sista LIA (praktik) - där hon verkligen känner sig som hemma.

Från musikalartist till medicinsk sekreterare Featured blid Intervju

19/07/2018

Från musikalartist till medicinsk sekreterare

Under Johanna Karlsson Deuchers yrkesliv har hon hunnit med mycket. Allt från att jobba som musikalartist till barnskötare. Numera är hon även utbildad medicinsk sekreterare, då hon tog examen tidigare i våras.

Tandsköterskor gör mer än att assistera Featured blid Intervju

03/07/2018

Tandsköterskor gör mer än att assistera

Amanda Hållams har alltid varit intresserad av mun, tänder och att hjälpa människor. Nu läser hon till sitt drömyrke - tandsköterska.