Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Antagningsbesked för hösten 2020

Nyhet - 06/18/2020

Har du ansökt till någon av våra YH-utbildningar? Glädjande nyheter – antagningsbeskedet har nu kommit! 

Logga in på ”mina sidor” i yh-antagning.se för att se just ditt antagningsbesked.

För dig som erbjuds en utbildningsplats

Om du har blivit erbjuden en plats på en utbildning behöver du tacka ja inom 3 dagar efter dagen antagningsbeskedet kom, för att behålla din plats till höststarten.

Om du inte vill behålla din plats behöver du tackar nej så snart som möjligt så att andra som står som reserv och väntar, kan få glädjande besked om en utbildningsplats.

För dig som tilldelats en reservplats

Du behöver inte göra något särskilt om du vill behålla din reservplats. Du kommer att få ett meddelande i yh-antagning.se om du blir antagen längre fram.

Kommer jag bli antagen som reserv?

Vi kan tyvärr inte säga något om hur det ser ut i antagningsläget utöver den reservplats du har tilldelats. Om du antas beror på om det blir utbildningsplatser lediga. Det varierar lite mellan utbildningarna men generellt så kan det till viss del röra på sig i antagningen under sommaren. Därför är vårt tips till dig som står som reserv, att hålla utkik i yh-antagning och din mejl så du inte missar om du får ett antagningsbesked.

Lycka till!