Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Besked om extra utbildningsstarter här!

Nyhet - 07/01/2020

Pandemin har både stängt och öppnat dörrar i arbetslivet. Inom vårdyrken ser vi ett stort behov av fler med rätt kompetens, vilket har resulterat i att vi ansökt om fler utbildningsstarter i höst!

Regeringen har storsatsat för att hantera covid-19 pandemins följder på arbetsmarknaden. Ett steg i detta är att satsa på rekordmånga utbildningsstarter i höst. Imorse kom beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan som vi på Vårdyrkeshögskolan, som så många andra yrkeshögskolor väntat på. Hela 5100 nya utbildningsplatser har tillkommit på Sveriges yrkeshögskolor i höst, varav några av dessa på Vårdyrkeshögskolan.

Extrastart för Vårdyrkeshögskolan

Den extrastart som tilldelades för Vårdyrkeshögskolan i höst är;

Utöver denna extrastart som Vårdyrkeshögskolan erbjuder till hösten, tilldelades vi även 3 stycken extraplatser per utbildning på de redan befintliga utbildningarna Tandsköterska och Medicinsk sekreterare.

Vad betyder extrastart på utbildningen?

Att utbildningen till Steriltekniker har en extra start innebär att en klass börjar som vanligt i augusti och en extra klass startar sedan igen redan i december. Istället för att vänta ett helt år till nästa utbildningstillfälle kan alltså dubbelt så många i Uddevalla utbilda sig ännu snabbare för att möta det ökade behovet av Steriltekniker.

Låter det här som något för dig? Håll dig uppdaterad här på hemsidan kring vad som gäller. Den 20 augusti öppnar webben upp för ansökan! Du kan även skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med relevant information så att du inte missar något.