Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Återgång från distans till platsbundet i höst

Nyhet - 07/09/2020

Efter månader av distansstudier under våren som passerat, kommer Vårdyrkeshögskolan i höst att öppna upp våra lokaler för er som studerar en platsbunden utbildning. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och anpassar verksamheten därefter.

För en tid sedan gick Regeringen tillsammans med folkhälsomyndigheten ut med direktiv om att bl.a. yrkeshögskolor och högskolor/universitet ska återgå till ordinarie undervisning efter en tid av undervisning på distans. Återgången kommer att ske i enlighet med FHMs riktlinjer, så även om vi jobbar för att övergå till ordinarie undervisning så kommer vissa säkerhetsanpassningar att implementeras för tryggheten i lokalerna, och viss utbildning kan komma att fortsatt ske på distans utifrån behov.

På de utbildningar det är möjligt, kommer uppstartstillfällena att ske som vanligt i våra lokaler, men detta kan variera mellan våra orter runt om i Sverige. Om du är antagen till en utbildning på Vårdyrkeshögskolan så kommer du att få all viktig information kring detta av din studerandeansvariga.

Återgången av platsbundna utbildningar anpassas självklart med distanslösningar för dig som t.ex. tillhör en riskgrupp. Där har vi utformat en distanslösning för att du ska kunna fortsätta studera hemifrån. Våra studerandes trygghet är viktig för oss.

Läser du en distansutbildning?

I så fall innebär denna nyhet ingen större förändring för din undervisning. Utbildningens distansupplägg fortsätter som vanligt. Om det ingår närträffar i distansutbildningen kan dessa komma att ske på Vårdyrkeshögskolan så länge det går att säkerställa att riktlinjerna följs.

Nu är det bara att njuta av sommarlovet i ett gäng veckor till, så ses vi till hösten! Vi ser så fram mot att träffa er!