Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Sara tar steget mot att bli tandsköterska

Intervju - 02/12/2018

Sara som studerar till tandsköterska i Karlstad

Tandsköterskeutbildningen på Vårdyrkeshögskolan är väldigt populär – söktrycket är ofta högt och konkurrensen är stor. Sara Hermansson Lindblom är numera tandsköterskestuderande efter en lång tid av att ha varit nyfiken och intresserad av yrket, men inte vetat om utbildningen fanns i närheten av där hon bor – i Grums, nära Karlstad. Nu håller hon på att uppfylla sin dröm!

LIA är helt klart det som varit roligast!

Hur var det att få antagningsbeskedet?

– Min första reaktion var ren chock, men det gick snabbt över till lycka. Det blev så verkligt när jag satt med det i min hand. Jag hade i den stunden kommit in på en skola där jag kommer att få lära mig något viktigt och värdefullt, som jag sedan kommer att ha med mig resten av mitt liv.

Vad har varit roligast med utbildningen?

– LIA är helt klart det som varit roligast!

LIA är en förkortning av Lärande i Arbete, vilket är lite som en praktik där man går till en fysisk arbetsplats och på så sätt skaffar sig praktisk kunskap. Sara beskriver att med hjälp av LIA-perioderna fick man en väldigt bra inblick i hur arbetslivet efter utbildningen kommer att se ut. Man fick en större helhetsbild kring yrket. Det var som en bekräftelse att det man läst har gett resultat.

Saras tips till de som funderar på att söka utbildningen:

– Våga ta steget!

Publicerad: 2018-02-12