Vårdyrkeshögskolans nya korta utbildningar

Nyhet - 07/07/2020

Till följd av pandemin har regeringen storsatsat på utbildning i år. Som ett steg i satsningen kommer Sveriges yrkeshögskolor att kunna erbjuda 107 nya korta utbildningar i höst, för att fylla det kompetensutvecklingsbehov som idag råder inom många branscher.

Idag fick vi det glada beskedet att Vårdyrkeshögskolan kommer erbjuda två nya korta YH-utbildningar i höst:

Vad är en kort YH- utbildning?

Till skillnad från en ordinarie yrkeshögskoleutbildning så pågår en kort YH maxlängd ett halvår, men av de som Vårdyrkeshögskolan nu kommer erbjuda sträcker sig över 1-3 månader. Korta YH-utbildningar är utformade för dig som är verksam inom yrket och vill vidareutvecklas i din roll på ett effektivt och kostnadsfritt vis.

Tack vare att utbildningarna tas fram i samråd med företag, organisationer och kliniker från näringslivet kan relevansen av utbildningens upplägg säkerställas. Genom den nära kontakten utbildningens ansvariga har med branschföretag kan Vårdyrkeshögskolan se till att du lär dig det som efterfrågas inom just ditt område.

Du kan ansöka till våra nya korta YH-utbildningar från och med torsdag den 9 juli. Ansökningsperioden är sedan öppen fram till 3 veckor innan utbildningsstart. In och sök så fort du kan för att säkra din plats i höst!