Bidrag under studietiden

Du som studerar på en yrkeshögskola kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, vilket inkluderar både bidrag och lån. Som studerande får du även andra förmåner och rabatter under din studietid hos oss.

Hur söker jag studiemedel?

Du ansöker själv om studiemedel på csn.se, genom att logga in med e-legitimation eller beställa en personlig kod som kommer hem i brevlådan. Där kan du välja att enbart söka bidraget (som du inte blir återbetalningsskyldig för) eller också studielån. CSN erbjuder även andra typer av studiemedel, så som tilläggsbidrag för barn, tilläggslån och merkostnadslån. När du sedan har fått beslut från CSN behöver du lämna en studieförsäkran på deras hemsida.

Krav för att få studiemedel

CSN har vissa villkor för att du ska få rätt till studiemedel under din studieperiod. Du behöver bland annat vara registrerad på dina kurser, klarat tidigare studier och studera minst 50%. Se villkoren på CSNs hemsida.

Andra förmåner och rabatter

Som studerande hos Vårdyrkeshögskolan får du även tillgång till många andra förmåner och rabatter. Med Mecenatkortet och Studentkortet får du studentrabatter på bland annat mat, hälsa, mode, resor och böcker. Dessa kort får du automatiskt när du ansökt om studiemedel. Du kan även ansöka om att bli ICA Student, vilket är ett kostnadsfritt ”medlemskap” med bättre erbjudanden på mat, banktjänster och försäkringar, via ditt ICA-kort.