Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tar du studenten snart och vet vad du vill arbeta med?

Läs en yrkeshögskoleutbildning! YH är utbildningsformen för dig som vet vad du är intresserad av att arbeta inom och/eller med efter examen. Utbildningsutbudet inom yrkeshögskolan styrs av den kompetens som behövs på arbetsmarknaden, vilket innebär att utbildningarna leder till yrken som anses vara bristyrken.

9 av 10 får jobb kort efter sin examen inom yrkeshögskolan.

Läs en YH-utbildning på Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan finns på 7 orter i Sverige och erbjuder utbildningar inom vård, hälsa, pedagogik, administration och socialt arbete. Alla YH-utbildningar är kostnadsfria, studiemedelsberättigade och innehåller LIA (lärande i arbete), den praktiska delen av utbildningen där du får testa på yrket på en arbetsplats.

Utbildningar för dig som kommer direkt från gymnasiet

Klicka på varje enskild utbildning för att läsa mer om innehållet, upplägget och behörighetskraven.

Med en gymnasieexamen kommer du långt i ditt utbildningsval, men du kan också läsa in kurser du eventuellt saknar för att räknas som fullt behörig på komvux i din hemkommun. Läs mer om hur du kan bli behörig och börja plugga till ditt drömyrke under rubriken ”behörighet” nedan.

Behörighet

YH-utbildning utan behörighet, går det? Nja, nästan. Det finns flera sätt att räknas som behörig och antas till en utbildning inom yrkeshögskolan, bland annat kan du läsa in kurser du saknar på komvux.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare eller klicka här för att läsa mer om hur du kan bli behörig till din drömutbildning.

För mer information och ansökan

Låter detta som något för dig? Läs mer om vårt utbildningsutbud här. Där kan du även ansöka när utbildningarna är öppna för ansökan (alternativt sen anmälan).