Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tar du studenten snart?

Funderar du på att plugga vidare efter gymnasiet? Läs en yrkeshögskoleutbildning! YH är utbildningsformen för dig som vet vad du är intresserad av att arbeta med efter examen. Alla våra utbildningar formas utifrån arbetsmarknadens behov, vilket gör att du kan känna dig säker på att din kompetens efterfrågas både nu och i framtiden.

Läs om skillnaden mellan yrkeshögskola och universitet/högskolor >>

9 av 10 får jobb kort efter sin examen inom yrkeshögskolan.

Läs en YH-utbildning på Vårdyrkeshögskolan

Vårdyrkeshögskolan finns på flera orter runt om i Sverige och erbjuder utbildningar inom vård, hälsa, pedagogik, administration och socialt arbete. Alla YH-utbildningar är kostnadsfria, studiemedelsberättigade och innehåller LIA (lärande i arbete), den praktiska delen av utbildningen där du får testa på yrket på en arbetsplats.

Behörighet

YH-utbildning utan behörighet, går det? Nja, nästan. Med en gymnasieexamen kommer du långt i ditt utbildningsval, men vissa YH-utbildningar kan kräva särskild behörighet. Om du saknar full behörighet finns det flera sätt att gå tillväga för att bli behörig och antas till en utbildning inom yrkeshögskolan. Du kan exempelvis läsa in kurser på komvux eller ansöka med reell kompetens. Läs mer om hur du kan bli behörig >>