×
 

Vårdyrkeshögskolans studieorter

På varje ort har vi engagerade och närvarande utbildningsledare som jobbar för att ge dig som studerande bästa förutsättningar att lyckas i dina studier. Våra uppskattade utbildare inspirerar och vägleder dig ut i ditt kommande yrkesliv. Vi har en stark koppling till det lokala arbetslivet och är stolta över vår familjära och trivsamma känsla ute på orterna.

Gävle är en av Sveriges största tätorter. Staden har ett välmående näringsliv och bjuder på många upplevelser. Här finns gott om aktiviteter för både idrotts- och kulturintresserade samt bra shopping i ett flertal gallerior och butiker. Utöver det finns gott om caféer, restauranger och barer.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Kungsbäcksvägen 45
802 67 Gävle

Göteborg är en av Sveriges mest expansiva städer med ett gott företagsklimat och mycket stark tillväxt. För att fortsätta den mycket starka tillväxten behöver arbetslivet nya och välutbildade kollegor och vi är den naturliga samarbetspartnern för många av dessa företag.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg

Karlstad erbjuder gott om aktiviteter för alla smaker samt bra shopping i gallerior och butiker. Kommunikationerna är goda och du hittar oss i nya fräscha lokaler centralt. Du kan enkelt ta dig hit genom en promenad (cirka en kilometer från Stora torget) eller med buss till hållplatserna Idalagatan och Karolinen.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Gustaf Anders Gata 15B
653 40 Karlstad

Ett aktivt näringsliv och en stor arbetsmarknad; Linköping  en av landets mest expansiva städer på områden som utbildning, ekonomi, livsmedel och högteknologi. Stadens näringsliv har även ett nära samarbete med angränsande kommuner.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Alkagatan 6
582 77 Linköping

I vackra Skåne hittar vi den medeltida staden Lund – en av Skandinaviens äldsta städer. Skolfrågor är högt prioriterade och Lund har under de senaste tolv åren befunnit sig på topplaceringarna över Sveriges bästa skolkommuner. Förutom universitet och utbildning är det en kulturstad som har det mesta inom konst, dans, film, teater och litteratur.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Kalkstensvägen 3
224 78 Lund

I Stockholm finns en knapp fjärdedel av landets totala arbetsmarknad. Sommaren 2022 lämnade vi våra lokaler i Liljeholmen för att istället flytta in på Luntmakargatan mitt i centrala Stockholm. För dig som åker kollektivt tar du tunnelbanans gröna linje till Hötorget eller Rådmansgatan. Sedan ligger vi belägna med cirka 5 minuters promenad därifrån. Du som känner för att ta en lite längre promenad genom Stockholms gator kan även gå från T-Centralen (Stockholm City) på cirka 15 minuter.

Adress

Vårdyrkeshögskolan
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

Uddevalla är en mycket trivsam stad med ett strategiskt läge mitt emellan Göteborg och Oslo. Staden, med sina dryga 50 000 invånare, bjuder på ett stort utbud av varierade kulturaktiviteter samt frilufts- och kustliv. Uddevalla har också ett energiskt näringsliv med ett stort antal företag inom en mängd olika branscher.

Adress
Vårdyrkeshögskolan
Norra Drottninggatan 3
451 31 Uddevalla

Förutom en fin kulturstad är Umeå också en stor handels-, turist- och universitetsstad. Det finns mycket att upptäcka i ”björkarnas stad”, särskilt för dig som gillar närheten till natur. Spana in norrsken, åk hundspann, bada vid havet, besök museum eller ta en tur i skidbacken innan du besöker någon av stadens caféer och restauranger. De flesta restauranger använder med förkärlek råvaror från sin del av landet – ren, älg, röding, löjrom, hjortron och åkerbär.

Det finns många sätt att ta sig till Umeå och när du väl kommer fram så är mycket inom gångavstånd. Kommunikationen med buss är bra och att ta sig runt på cykel är populärt då det finns omkring 220 km cykelvägar.

Adress

Umeå är en satellitort till Vårdyrkeshögskolan. Vi har inga egna lokaler där i dagsläget.

Vanliga frågor

Rensa filter