Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vad innebär sen anmälan?

När den ordinarie ansökningsperioden är över kan vissa utbildningar öppna för sen anmälan, vilket betyder att du fortfarande kan söka till utbildningen. För dig som har gjort en sen anmälan kommer ditt antagningsbesked komma något senare än för de som har ansökt under den ordinarie ansökningsperioden. Observera att vi endast behandlar din sena anmälan i mån av plats på utbildningen.

Hur gör jag en sen anmälan?

När du har bestämt dig för vilken utbildning du vill läsa, så klickar du på ”Gör en sen anmälan” under den utbildning du önskar söka till.

Sen anmälan går till på följande sätt:

  1. Registrera ett konto i ansökningswebben eller logga in med dina användaruppgifter om du redan har ett konto på yh-antagning.se.
  2. Välj vilken eller vilka utbildningar du vill söka samt på vilken ort.
  3. Ladda upp dina gymnasiebetyg och övriga dokument som behövs för att visa att du är behörig. Ladda enbart upp arbetsintyg ifall det är ett av behörighetskraven för utbildningen eller om du behöver visa att du har erhållit motsvarande kunskap från exempelvis en gymnasiekurs eller arbetslivserfarenhet.
  4. Skicka in din sena anmälan.

Vad händer om jag inte är behörig?

Inom yrkeshögskolan finns flera sätt att bli behörig till en utbildning, bland annat kan du läsa in kurser du saknar genom komvux i din hemkommun. Här kan du läsa mer om hur du kan bli behörig till Vårdyrkeshögskolans utbildningar.

När behöver jag senast göra en sen anmälan för chans att bli antagen?

Observera att utbildningar som är öppna för sen anmälan inte har någon sista sökdag. Vi stänger utbildningarna löpande, så vänta inte för länge med att söka till en utbildning som är öppen för sen anmälan.