Vilka alternativ finns för vägledning?

Känns det svårt att veta vad just du vill ägna livet åt? Behöver du stöd och råd i ditt utbildnings- eller karriärval? Har du en fråga om behörighet inom yrkeshögskolan? Vi hjälper dig! Här finns tre olika vägar att gå:

  • Din kommun
  • Snackamedsyv.se
  • Vårdyrkeshögskolans antagningsenhet

1. Studievägledning via din kommun

Din kommun erbjuder traditionell studie- och yrkesvägledning via exempelvis gymnasieskola, vuxenutbildning eller vägledningscentrum.

2. Rådgivning online: Snacka med SYV

Nu finns Snackamedsyv.se! Där kan du boka tid hos en professionell studie- och yrkesvägledare online! Det är en gratistjänst för dig som behöver rådgivning. Hemsidan tillhandahålls och ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som Vårdyrkeshögskolan är en del av.

Hur fungerar Snacka med SYV?

  1. Gå in på snackamedsyv.se.
  2. Boka en tid. Där du fyller i dina uppgifter kan du även välja mellan telefonsamtal eller chatt.
  3. Därefter ringer vi upp dig alternativt börjar chatta med dig på den bokade tiden!

3. Vårdyrkeshögkskolans antagningsenhet

Om du har specifika frågor om Vårdyrkeshögskolans utbildningar kan du kontakta vår antagningsenhet. De arbetar bland annat med att granska ansökningar och har kunskap om behörighetskrav och olika vägar in till yrkeshögskolan. Du kan chatta med dem på vår hemsida eller kontakta dem via telefon eller mejl. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på följande sida: behörighet inom yrkeshögskolan.